Alapohjan vauriot ja kaupan purkaminen - Purku hyväksytty.

ISHo 15.10.2020 Alapohjan vauriot ja kaupan purkaminen - Purku hyväksytty.

Riidassa on tehyt 27.3.2015 kiinteistön kauppa, jolla sijaitsee 1971 rakennettu omakotitalo ja halli, kauppahinta 149.000 euroa. Lisäksi kysymys on ollut ostajien arvoa korottavista toimenpiteistä 20.000 euron arvosta ja ostajilta vähennettävästä asumishyötyä 36 kuukaudelta 700 euroa kuukaudessa eli yhteensä 25.200 euroa.

Kyseessä on tyypillinen riita kaupan purku ja/tai hinnanalennuksesta, jossa arvioidaan virheen olemassaoloa, laatua ja laajuutta sekä korjauskustannuksia. Näistä kuullaan todistajia joiden kertomusten luotettavuuteen päätökset pääasiassa perustuvat.

Virheitä on ollut mm. se, että myyjä on antanut väärän tiedon salaojista eikä voinut näyttää toteen että olisi oikaissut esitteessä olleen väärän tiedon salaojista. Korokerimoitus puuttuu kattorakenteesta. Piipun ympäristö on vuotanut, jota ei ole voinut havaita ennen kauppaa yläpohjan rakenteen vuoksi. Lisäksi on katsottu että väliseinissä ja alapohjassa on ollut virheitä.

Hovioikeus on katsonut arvioidessan korjauskustannuksia, ettei kapselointi voi tulla kyseeseen ja korjauskustannukset ovat 120.000 euron luokkaa.

Käräjäoikeus ja hovioikeus ovat molemmat päätyneet purkamaan kaupan.

LUE KOKO TAPAUS:

Alapohjan vauriot ja kaupan purkaminen - Purku hyväksytty.

Katso myös aikaisemmin lisätyt kysymykset ja tapaukset: